Letsel na een bedrijfsongeval, wat nu?

Letsel na een bedrijfsongeval, wat nu?

Een ongeval ligt in een klein hoekje. Ook op de werkvloer of in het verkeer bent u niet altijd even veilig voor een ongeluk. Dat wordt bewezen door de meer dan 200.000 werknemers, zzp-ers en uitzendkrachten die letselschade oplopen naar een ongeval, maar wat kunt u doen als u één van deze 200.000 personen bent?

Wie is aansprakelijk voor het bedrijfsongeval?

Over het algemeen is uw werkgever zo goed als altijd verantwoordelijk voor u en dus ook aansprakelijk bij een ongeval op de werkvloer. Uw werkgever heeft de verantwoordelijk om u veilig te houden en moet zich dan ook aan bepaalde wettelijke zorgplichten houden. Deze plicht dwingt de werkgever zich erg in te spannen om bedrijfsongevallen zoveel mogelijk te voorkomen. Heeft uw werkgever zich aan al zijn zorgverplichtingen gehouden en dit ook aan kan tonen, is hij echter niet aansprakelijk. De werkgever moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat u met veilige en goed onderhouden apparatuur kunt werken en de juiste veiligheidsmaatregelen en instructies met u doornemen. Doet uw werkgever dit niet, kunt u hem ervoor aansprakelijk stellen. Ook als u onderweg een ongeluk krijgt, spreekt men over een bedrijfsongeval. In dit geval moet de werknemer zorgen voor een goed onderhouden auto, een goede inzittende verzekering en instructies hoe de auto werkt en hoe er veilig mee gereden kan worden. In het geval dat de werknemer dronken achter het stuur gaan, zijn ze echter niet meer aansprakelijk.

Advies inwinnen bij een letselschade advocaat

Bij letselschade kunt u terecht bij een letselschade advocaat. Aangezien letselschade niet altijd even duidelijk te zien is, zijn dit vaak erg lastige zaken. Een letselschade advocaat kan dan voor uw belangen opkomen en kijken naar wat voor soort schadevergoeding u kunt krijgen en hoeveel. Zo kunt u bijvoorbeeld recht hebben op smartengeld. Dit wordt vaak gegeven bij niet zichtbare schade. De hoeveelheid smartengeld is afhankelijk van verschillende factoren als leeftijd, duur van het letsel en de kosten van de behandelingen. Ook kunt u een schadevergoeding krijgen als u bijvoorbeeld inkomsten wegloopt, kosten maakt voor huishoudelijke hulp of aanpassingen aan uw woning. Voor al deze dingen kan uw letselschade advocaat u helpen.

Wat is no-cure, no pay en is het voordelig?

De letterlijke vertaling voor no-cure, no pay is geen oplossing geen betaling. In dit geval is resultaat belangrijker dan de inspanningen die het heeft gekost. Als u een zaak verliest, terwijl u onder no-cure, no pay staat, hoeft u niets te betalen. Als u de zaak wint daarin tegen, moet u wel een bepaalde hoeveelheid afdragen aan uw advocaat. Hoewel het lijkt alsof u niet kunt verliezen, is dit echter niet altijd even handig. Zo is het bedrag dat u moet betalen vaak veel duurder dan het uurloon van een advocaat en de bijkomende griffierechten. Als slachtoffer heeft u ook een grote kans dat u de zaak zult winnen, aangezien de veroorzaker van de schade veel bewijs moet leveren om vrijstelling te krijgen. Hierdoor is de kans erg klein dat de tegenpartij de zaak zal winnen. Voor veel advocaten is het echter verboden om op deze manier te werken. Enkel letselschade advocaten mogen dit en er zit geen maximum vergoeding aan deze werkzaamheden. Vaak gaat 25 a 35% van de totale opbrengst van de zaak naar de advocaat.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Heeft u te maken met een bedrijfsongeval en wilt u graag informatie over de mogelijkheden om de schade te verhalen op uw werkgever? Neem dan vrijblijvend contact op met het letselschade netwerk van Letselschade Pro. Het hoofdkantoor is gevestigd in Almere, maar door de meerdere vestigingen is de letselschade advocaat u in heel Nederland van dienst.