Letselschade door een medische misser

Letselschade door een medische misser

Bij sommige operaties kan het zijn dat u last heeft van letselschade. Dit kan bijvoorbeeld doordat een operatie niet is gegaan zoals u had verwacht, er zijn fouten gemaakt of de arts kon u niet met zekerheid beloven dat de operatie goed genoeg zou verlopen. Vooral ingrijpende operaties geven risico’s mee. In dat geval zal de arts u op de hoogte moeten stellen. De letselschade specialisten van Randstad Advocaten hebben enkele tips op een rijtje gezet. Heeft u naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan via de link onderin dit artikel vrijblijvend contact op met Randstad Advocaten.

Elk jaar honderden slachtoffers door medische fouten in het ziekenhuis

De afgelopen drie jaar zijn er 1215 dodelijke slachtoffers gemeld van medische missers, hoewel er vermoedt wordt dat dit aantal oploopt tot ongeveer 3000 patiënten. Als dit vermoeden klopt, komt het neer op ongeveer 3 op de 1000 patiënten die niet dood hoefden. Ziekenhuizen geven niet graag toe dat er fouten zijn gemaakt en stoppen het graag in de doofpot. Vooral 65-plussers en baby’s zijn het slachtoffer van deze missers. Veel mensen denken dat academische ziekenhuizen veilig zijn, maar volgens de Inspectie van de Gezondheidszorg zijn ze niet veel beter dan andere ziekenhuizen. Ook zij verzwijgen medische missers regelmatig. Veel voorkomende medische missers zijn: slecht bijgehouden dossiers, verkeerde diagnoses, onhygiënisch werken, verkeerde medicatie en communicatiefouten.

Welke acties kan ik ondernemen?

Als u denkt dat u of uw familieleden het slachtoffer zijn van een medische misser, kunt u het beste contact zoeken met de zorgverlener die op dat ogenblik voor u of uw familieleden heeft gezorgd. Bespreek met hem of haar dat u het vermoeden hebt dat er een medische fout heeft plaatsgevonden. De zorgverlener moet dan een compleet medisch dossier ter beschikking stellen. Hierin zullen ook de mogelijke fouten staan. Met dit dossier kan uw letselschade advocaat u door een verdere procedure helpen.

Hoeveel schadevergoeding kan ik eisen?

De hoeveelheid schadevergoeding bij een medische misser kan erg verschillend zijn, afhankelijk door de schade die u eraan leid. Als u bijvoorbeeld van de trap valt en de arts denkt dat uw gezwollen enkel gekneusd is, maar geen foto’s wil maken en achteraf blijkt dat het een gebroken enkel is de verkeerd is aangegroeid al snel rekenen op meer dan €2.000,- aan schadevergoeding, terwijl iemand die door een medische misser een amputatie moet ondergaan kan rekenen op ongeveer €47.000,- Ook bijvoorbeeld ontstekingen kunnen soms flink wat schadevergoeding geven. Bijvoorbeeld een ontsteking bij het oog, waardoor het zicht na de operatie minder wordt. Een ongeval als dit kan al snel ongeveer €15.000,- opleveren van de desbetreffende arts. Al deze bedragen worden echter vaak als erg laag beschouwd. Sommige fouten veranderen de levens van de patiënten drastisch en maken zowel het geestelijke leed als het lichamelijke leed niet altijd goed.

Vrijblijvend adviesgesprek aanvragen

Wilt u meer weten over wat u moet doen met een medische misser? Twijfelt u bijvoorbeeld of er wel een echte medische misser is geweest of niet? Neem dan vrijblijvend contact op voor een advies gesprek. Graag nemen wij alle feiten met u door en kijken wij of het verstandig is om een schadeclaim in te dienen. Wilt u weten op hoeveel schadevergoeding u recht heeft? Neem dan vrijblijvend contact op met de letselschade specialisten van Randstad Advocaten.