Letselschade door een ongeval in huis

Letselschade door een ongeval in huis

Vaak wordt er gedacht dat de meeste ongelukken met letselschade buitenshuis of op de werkvloer gebeuren. Veel mensen denken dat ze thuis wel veilig zijn, maar dat is niet altijd even waar. Jaarlijks gebeuren er vele ongelukken als bijvoorbeeld een val van de trap, een keukenbrand of een ongeval tijdens het klussen. Deze ongelukken zijn vaak het gevolg van onvoorzichtig en onverantwoordelijk gedrag.

Jaarlijks 120.000 ongevallen onder doe-het-zelvers

Doe-het-zelf lijkt heel gemakkelijk en zonder risico’s, maar toch gebeuren hier erg veel ongelukken mee. Van de gemiddeld 120.000 slachtoffers per jaar, komen er ongeveer 24.000 op de spoedeisende hulp. Een groot deel van deze slachtoffers zijn tussen de 35 en 60 jaar oud. Gemiddeld sterven er ongeveer 41 personen per jaar aan dit soort ongelukken. De ongelukken worden vaak veroorzaakt door het gedrag van de klussers. Ondanks weinig ervaring onderschatten ze het risico, dragen geen beschermende brillen en lezen de gebruiksaanwijzing niet altijd even goed, of zorgen voor een nette werkplek. Dit zorgt voor ongeveer 31 miljoen euro aan medische kosten en arbeidsverzuim. Veel voorkomend letsel is letsel aan uw hand, vingers, hoofd, voet of tenen. Deze schade had in veel gevallen voorkomen kunnen worden met behulp van goede voorbereidingen.

Letsel na een brand

Een woningbrand kan erg emotioneel zijn. Naast lichamelijke schade als ernstige brandwonden, kunt u ook psychische schade ondervinden. Dit omdat uw woning bijvoorbeeld is opgebrand, u niet in staat was om uw mogelijke huisdieren in veiligheid te brengen, foto’s en andere herinneringen te redden en ga zo maar door. Ook kunt u last hebben van bijvoorbeeld brandwonden, ingeademde rook, koolmonoxide, hete gassen en dampen of kneuzingen en botbreuken, doordat u tijdens het vluchten van de brand bent gevallen of tegen een muur bent opgebotst. Indien u slachtoffer bent geworden van een brand, is het belangrijk om te ontdekken wat de oorzaak van de brand is geweest.

Letsel na een val van de trap

Het is niet uitzonderlijk dat iemand van de trap valt. Dit kan meerdere oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er geen anti slip stroken of matten op de trap geplaatst zijn. Hierdoor is de trap glad en kunt uitglijden. Het kan ook zijn dat de doppen die zich onder de trap bevinden niet meer goed of zelfs versleten zijn. Hierdoor kunnen ze wegglijden. In al deze gevalle moet u zo snel mogelijk een huisarts of andere arts bezoeken. In sommige gevallen kunt u het bedrijf dat uw trap geplaatst of gerenoveerd heeft, aansprakelijk stellen.

Gratis vrijblijvend advies

Bij letselschade door een ongeval in uw eigen huis, kunt u niet altijd iemand aansprakelijk stellen. U doet zich er dan verstandig aan uzelf goed te verzekeren voor medische kosten, indien u graag doe-het-zelf klusjes wilt uitvoeren. Graag willen wij u adviseren over een goede verzekering die bij uw behoeftes past en indien u wel iemand aansprakelijk kunt stellen voor de gemaakte schade, staan de advocaten van Letselschaderegelaars.nl voor u klaar. Vraag nu gratis en vrijblijvend advies aan via de bovenstaande link.